Douro-regionen har lenge vært kjent for produksjon av Portvin, men området er i dag et spennende sted for produksjon av rødvin og hvitvin som har en egen appellasjon: DOC Douro Douro er delt inn i følgende tre sub-regioner: Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior. Det vestligste området, Baixo Corgo, har mildest klima og mest nedbør på grunn av Atlanterhavets innflytelse. Cima Corgo er Douros største sub-region med 19.000 hektar vinmarker, sentrert rundt landsbyen Pinhão, hvor de fleste av de berømte produsenter finnes. Douro Superior er den varmeste og tørreste av de tre sub-regionene, og strekker seg nesten hele veien opp til den spanske grensen. Den har 8700 hektar vinmarker og er i senere tid blitt et sted hvor mange av de beste vinene fra Douro lages.
De fem vanligste rødvinsdruene i Douro er Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinto Cão. Vinene har vanligvis mye tanniner og kan minne om viner fra Sør-Rhône og Toscana. Druer som Rabigato, Gouveio, Viosinho og Bical gir flotte, friske og fyldige hvitviner.
Portvin er fortsatt en viktig del av vinproduksjon i Douro, selv om produksjon av svakviner øker.