Bacchus

Druen Bacchus er en hvit drue skapt av vindyrkeren Peter Morio i 1933. Det er en krysning av Sylvaner og Riesling (Rivaner) med Mûller-Thurgau. Peter Morio jobbet på Geilweilerhof Institutt  i Pfalz.

Bacchus fikk variantbeskyttelse og ble tilatt for generell dyrking i 1972. Navnet er hentet fra romersk navn til den greske vinguden Dionysus .

Denne druen gir store avlinger og har ingen krav til hvor den dyrkes. Den ble opprinnelig dyrket i Tyskland, og gjerne der det er for kaldt for Riesling. Den modnes tidlig, omtrent samtidig med Müller-Thurgau.

Bacchus dyrkes også i økende grad i flere vingårder i England. Det kjølige klimaet i England betyr at druer har en noe høyere syre og utbyttet er lavere.Den gir lette, frisk og syrerike viner med en distinkt Sauvignon Blanc stil.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.