Cinsault, eller Cinsaut – en stor, mørk og robust drue brukt i det sydlige Frankrike, spesielt i det sydlige Rhône og i Midi-områdene. For det meste blir den brukt som en blandingsdrue siden den er med på å balansere viner som Grenache, Mourvedre og Syrah.
I tillegg til å gi alkohol og tanniner i blandingene, bidrar denne druetypen også med jevn farge samt elegante og fruktige aromaer, lavt syreinnhold og bløte tanniner.
Druen trenger mye varme for å bli skikkelig moden, og den er dessuten motstandsdyktig overfor tørke og vind.
Druen er også populær i de tidligere franske koloniene Marokko og Algerie. Den dyrkes dessuten i Israel, og i Libanon er druen en av ingrediensene i den berømte Château Musar-vinen.
Druen ble også plantet i Sør-Afrika på begynnelsen av 1900-tallet der den feilaktig ble kjent som Rhône Hermitage. Da Cinsault ble krysset med Pinot Noir ble Sør-Afrikas mest kjente druehybrid født: Pinotage.
En meget liten mengde Cinsault produseres i California, der den tidligere var kjent som Black Malvoisie.
Man får ofte gode roséviner når Cinsault blandes med Grenache.