Kunnskap

Portvin

Portvin

Hva er portvin? Portvin er produsert i Douro-regionen i Portugal. Vinen som blir produsert blir «forsterket»; det vil si tilsatt en druebrennevin, for å avbryte gjæringsprosessen. Ved å gjøre dette økes alkoholgraden uten at all druesukker forgjæres. Den blir da søtere og mer alkoholsterk (ca. 15-19%), Vinen blir så lagret og modnet, ofte i lengre...

Les mer →
Vinfaglig ordliste

Vinfaglig ordliste

Vinfaglig ordliste Det er mange ord og uttrykk i faget om vin.  Noen kjenner man godt men det er mange flere enn man tror.  Her finner du en rekke med ord og hva de betyr som kan kanskje komme til nytte.   Akevitt – brennevin tilsatt urter og krydre, ofte forbundet med karvesmak. Alkoholinnhold – de fleste svakviner har et alkoholinnhold mellom 7 ...

Les mer →
Druetyper

Druetyper

Druer er den mest dyrkede frukten i verden. Det finnes mange tusen ulike typer druer som er enten grønne, røde eller blå men det er bare par hundre av disse som det lages vin av. Her finner du informasjon om de mest kjente vindruene.   ...

Les mer →
Produsentenes verden

Produsentenes verden

Et utvalg av våre produsenter og deres verden.

Les mer →
Vinskolen

Vinskolen

Hvilke glass? Hvilken temperatur? Må den dekanteres?

Les mer →
Vin og mat

Vin og mat

Et samspill mellom vin og mat er viktig og spennende.

Les mer →
Velsmakende steder

Velsmakende steder

Her vil du finne nyttige adresser i ulike vinland og distrikter.

Les mer →
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.