Hva er portvin? Portvin er produsert i Douro-regionen i Portugal. Vinen som blir produsert blir «forsterket»; det vil si tilsatt en druebrennevin, for å avbryte gjæringsprosessen. Ved å gjøre dette økes alkoholgraden uten at all druesukker forgjæres. Den blir da søtere og mer alkoholsterk (ca. 15-19%), Vinen blir så lagret og modnet, ofte i lengre...
Les mer →Vinfaglig ordliste Det er mange ord og uttrykk i faget om vin. Noen kjenner man godt men det er mange flere enn man tror. Her finner du en rekke med ord og hva de betyr som kan kanskje komme til nytte. Akevitt – brennevin tilsatt urter og krydre, ofte forbundet med karvesmak. Alkoholinnhold – de fleste svakviner har et alkoholinnhold mellom 7 ...
Les mer →Druer er den mest dyrkede frukten i verden. Det finnes mange tusen ulike typer druer som er enten grønne, røde eller blå men det er bare par hundre av disse som det lages vin av. Her finner du informasjon om de mest kjente vindruene. ...
Les mer →