Hvorfor dekantere vin?

Dekantering og lufting av vin

Det å dekantere vin vil si å helle vinen fra flasken over på en annen beholder (karaffel). Vi dekanterer unge som eldre viner.

Dersom man dekanterer unge viner er det for å gi vinen mer luft og «aldring» som vil utgjøre 2-4 år på baken.

Når vi dekanterer en eldre vin vil det i prinsippet si at man skiller den klare vinene fra bunnfallet. Ved dekantering helles vinen forsiktig over i en karaffel og stopper rett før bunnfallet synes. Det er viktig at vin skal lagres liggende for at bunnfallet skal legge seg langs siden av flasken. Flasken skal stå et døgn før den åpnes før dekantering.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.