Pinot Noir er en litt vrien druetype. Den kan verken ha det for kaldt eller for varmt. Denne druetypen krever mye arbeid i vinmarken for å modnes godt. Men når man lykkes blir vinene svært gode. Det er mange som vil si den er verdens beste. De gode vinene av Pinot Noir er leskende i munnen med høy friskhet og en rekke nyanserte og delikate aromaer. Det er tydlige aromaer som kan minne om blomster, bringebær og krydder. Vinen kan snerpe ganske kraftig mens andre er mykere i munnen. Mislykkede versjoner er skrinne og tråe, med lite fruktighet.
Før var Burgund best på Pinot Noir. Nå kan du få svært gode viner fra blant annet California, Oregon, Tyskland, Chile, Australia og New Zealand. Disse landene utforderer både kvaliteten og stilen fra Burgund, og ofte til en hyggeligere pris.
Her er link til våre produkter fra Burgund, California, Tyskland, Chile (her kommer du til rødvin fra Chile inkludert produktene av Pinot Noir ) og Spania.
Til mat:
Når vinene er friske og snerper fint er de svært matvennlige og passer til blant annet fransk entrecôte, italiensk salami, norsk torsk eller kinesisk peking-and.
Synonymer: Spätburgunder, Blauburgunder, Pinot Nero, Klävner, Savagnin Noir.