Produksjonen av vin har nok endret seg en god del siden den tid, og det samme har både mengden og kvaliteten gjort. Tall fra 2014 viser at verdens vinproduksjon i dag ligger på mellom 260 og 290 millioner hektoliter, med hhv Frankrike, Italia og Spania som de største vinproduserende landene.
Skal man følge produksjonen rundt om i verden ender man opp med et differensiert bilde. Her i Europa, samt Nord-Amerika, høstes druene et sted mellom slutten av august og begynnelsen av november. Beveger vi oss derimot syd for ekvator ser vi et helt annet mønster. Her er sesongene motsatt av våre og innhøstning skjer mellom februar og april. Det vil si når våren er i anmarsj her hos oss.
I dag dyrkes druer til vinproduksjon nesten over hele verden. Men det er likevel ikke alle steder som er like egnet for vinproduksjon. I området rundt ekvator dyrkes minst druer, men for eksempel på Bali i Indonesia finnes en liten produksjon. I det tropiske klimaet er vinrankene eviggrønne og produserer druer hele året.
Vinverden er i konstant utvikling og med klimaendringene kommer stadig nye vinregioner til. Steder hvor det for 20 år siden var utenkelig å dyrke druer lager i dag viner av høy kvalitet. Eksempelvis er Chiles nye vinregioner Limarí i nord og Bio Bio i syd er nye spennende områder som lager krispe hvitviner og saftige rødviner.