Gnarly Head Gorgonzola Cheeseburger

Gnarly Head Gorgonzola Cheeseburger

50 minuter 4 personer

Hvordan lage Gnarly Head Gorgonzola Cheeseburger

Blande kjøttdeigen og pølseinnmaten med hverandre i en stor bolle. Væte din hender og del blandingen i fire like store porsjoner. Pakk disse rundt hver sin skive med Gorgonzola og forme dem til karbonader. Legg de så på en tallerken og dekk til med plastfolie. Oppbevares kjølig til du er klar til å grille dem.

Hvordan lage Zin-løksyltetøy

Smelt smør i en stekepanne. Surr løken på middels varme, til den blir myk. Dette tar omlag 8 til 10 minutter. Senk varmen så mye at du ikke brenner løken. Tilsett Zinfandel, balsamicoeddik og honning og kok opp på middelssterk varme, skru så ned varmen og la dette småputre. Kokes og røres ofte, til blandingen reduseres til syltetøykonsistens. Dette tar omtrent 20 minutter. Smak til med eventuelt mer honning for sødme, samt salte og pepre etter egen smak. Helles over i en bolle eller beholder med lokk. Syltetøyet kan lages inntil 3 dager før hvis den tildekkes og lagres kjølig. Serveres romtemperert.

Hvordan grille Gnarly Head Gorgonzola Cheeseburger perfekt
Burgerne skal grilles på direkte varme. Forvarme grillen til mellom 250 og 300 grader. Pensle grillristen med olje. Grill burgerne fire til fem minutter på hver side, til de syder og er brunet på utsiden, samt gjennomstekt. Bruk gjerne et hurtigtermometer for å måle kjernetemperaturen, den skal ideelt være rundt 71 grader for å være gjennomstekt.
De penslede hamburgerbrødene legges med kuttsiden ned og ristes i omtrent 30 sekunder. Følg med så du ikke brenner brødene. Legg en Gorgonzola burger på hvert burgerbrød.

Toppes med Zin-løksyltetøy.

Passende drikke til denne? Produkter fra fra Gnarly Head
Oppskriften er laget av Steven Raichlen for Gnarly Head

Ingredienser

For burgeren
450 gram mager kjøttdeig
450 gram italiensk pølseinnmat (søt eller sterk – ditt valg)
4 tynne skiver av Gorgonzola ost
Krydre med havsalt og nykvernet pepper
For Zin-løksyltetøy
2 spiseskjeer med smør
2 medium rødløker skåret i terninger
5 dl Zinfandel
60 ml balsamicoeddik
2 spiseskjeer honning
Krydre med havsalt og nykvernet pepper
4 brioche hamburgerbrød, delt og penslet med smør

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.