180 minuter
4 personer
1. Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper og brun dem i oljen fort på sterk varme – ca 2-3 minutter på hver side.
2. Skjær gulrøtter, selleri, løk i terninger og hakk hvitløk og fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge. Ha så grønnsakene over i en jern-kjele og legg kjøttskivene over, under og ved siden av.. altså blandet alt.
3. Hell vin/eplejuice og buljong i samme stekepanne der kjøttet har vært, ha i finhakket persille og krydder og kok opp.
4. Hell sausen over i kjelen. Ha i hermetiske tomater til slutt. Sett i ovnen på ca 200 (kanskje 220 første halvtimen) og la stå i 2,5 (evt. 3 timer). Den blir bare bedre av å stå lenge. Sjekk at kjøttet blir mørt og slipper benet det skal bli sånn at det liksom går fra hverandre av seg selv når du river litt i det.
5. Gremolata: Sitronskallet rives fint og blandes sammen med finhakket persille. Dette settes frem på bordet slik at man skal drysse litt persille og revet sitronskall over tallerknen når man har forsynt seg! Viktig!!
Til denne retter anbefaler vi italiensk rødvin.
Link til produktene hos Vinmonopolet
Link til produktet hos Vinmonopolet
kalveskank i skiver
salt og pepper
hvetemel til å vende kjøttet i
2 ss olivenolje
2 ss smør
gulrot
stangselleri
Kalvebuljong
løk
hvitløk
hvitvin / eplejuice
hermetiske tomater
bladpersille
tørket timian
oregano
laurbærblad
sitron, bladpersille