Barone Montalto
Italia/Sicilia
Barone Montalto ble etablert i 2000 av tre menn med en felles lidenskap for vin og det å lage vin; - Marco Martini, som er entreprenøren bak selskapet og med 10 års erfaring som vinmaker, samt brødrene Rosario og Paolo di Mario, opprinnelig fra Sicilia og vokst opp i en siciliansk vinfamilie i Santa Ninfa, i provinsen Trapani.
Montaltos viner kommer fra de fantastiske områdene Belice Valley, Agrigento og Noto, områder som er ideelt for dyrking av vindruer. Jordsmonnet er kalkholdig og vinrankene vokser i skråninger med mye sol og god drenering. Klassiske druetyper fra Sicilia benyttes, som for eksempel Nero d'Avola Rosato, Grecanico, Cataratto og Grillo. Men Montalto bruker også endel internasjonale druer, som Pinot Grigio, Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Alle druetypene preges av det spesielle jordsmonnet og klimaet på Sicilia.
Barone Montalto har dessuten stor produksjon ved Priocca i Piemonte, der merket Ricossa deres mest kjente produkt. Her er Barbera, Barolo og Barbaresco viner er hovedfokus.